fbpx
Poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen

Poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen

Ben je op zoek naar poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen? Zoek je een leuke manier om wat geld bij te verdienen op dagen en uren dat het jou uitkomt? Dan is schoonmaakwerk de ideale baan voor jou. Of je nu parttime of fulltime aan de slag wilt als poetshulp, er zijn bij jou in de buurt, in West- en Oost-Vlaanderen, altijd direct honderden mogelijkheden om aan de slag te gaan als poetshulp. Reageer dus direct op één van de vele vacatures en kom bijverdienen als poetshulp.

Poetshulp zijn in West- en Oost-Vlaanderen is een erg dankbaar beroep, want je helpt mensen die door omstandigheden zelf niet kunnen of willen schoonmaken. Je komt bovendien vaak bij mensen thuis over de vloer en leert je opdrachtgevers echt een stukje beter kennen. Omdat (elektronische) dienstencheques de mogelijkheid van het inhuren van een poetshulp voor veel mensen dichterbij brengt, zijn veel schoonmaakvacatures beschikbaar. Je hebt altijd tijd voor een vriendelijk praatje met je opdrachtgevers waardoor je veel voldoening zult halen uit je werk. 

Waarom reageren op poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen?

Veel mensen kijken soms nog weleens neer op schoonmaakwerk. Ook langdurig werklozen denken weleens: “Maar ik ga toch niet als poetshulp werken?”. Dat is erg jammer, want als je al langdurig thuiszit, is niets zo fijn om weer lekker aan de slag te gaan, je handen uit de mouwen te steken en je opnieuw deel te voelen van het arbeidsproces. Ook ben je terug onder de mensen. Zowel bij je opdrachtgevers als met je eventuele collega’s is er altijd tijd voor wat gezelligheid, zoals een praatje tussendoor of een kopje koffie.

Je zult veel bij mensen thuis over de vloer komen, wat betekent dat je in hun huis zult komen. Omdat veel mensen tegenwoordig zo druk bezig zijn en vanwege de mogelijkheid om te betalen met (elektronische) dienstencheques, nemen steeds meer mensen een poetshulp aan. Er zijn talloze redenen waarom mensen een poetshulp in dienst nemen. De één heeft het te druk om het zelf allemaal te doen, terwijl een ander er niet meer de fysieke kracht voor heeft vanwege ouderdom of ziekte. Wat die mensen echter allemaal gemeen hebben, is dat ze erg blij zullen zijn wanner jij bent langs geweest en hun woonst weer blinkt van onder tot boven. 

Lees ook: Dome Assistance Charter

Welke voordelen heeft werken als poetshulp in West- en Oost-Vlaanderen?

Sommige mensen menen nog weleens dat werken als poetshulp eentonig werk is. Niets is minder waar, want je kan als poetshulp eigenlijk alle kanten op. Zo kan je op eigen verzoek bij een bedrijf tewerkgesteld worden. Bij bedrijven werk je meestal aan uitgebreidere opdrachten in grotere gebouwen, zoals winkels of kantoren. Meestal werk je dan samen in teamverband. 

Bij bedrijven zijn je werktijden ook erg flexibel. Bij de meeste kantoren wordt voor en na kantoortijd schoongemaakt. Dat betekent dat je in de ochtend- of avonduren gemakkelijk wat kan bijverdienen. Voor sommige poetshulpen is dat ideaal, zeker voor zij die liever overdag tijd vrijhouden voor het reilen en zeilen van hun eigen huishouden. Ook voor studenten die wat willen bijverdienen is het ideaal om als poetshulp bij een bedrijf te gaan werken. Juist in de avonduren hebben veel studenten tijd om een leuke zakcent bij te verdienen.

Poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen
Poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen

Is werken als poetshulp in West- en Oost-Vlaanderen flexibel?

Het ideale aan poetswerk is dat het op allerlei tijden gedaan kan worden. Ook zijn er momenteel tientallen en zelfs honderden poetshulpvacatures in West- en Oost-Vlaanderen. Daardoor is er bij jou in de buurt altijd een opdracht te vinden die past bij je wensen omtrent aantal uren, vaste of juist flexibele tijden en locatie van de opdracht. Je kan dus naar wens bij mensen thuis gaan schoonmaken. Ben jij een kei in strijken en de was doen? Dan kunnen we zorgen voor een opdracht waarbij je als strijkhulp gaat werken. Want ook voor allerlei randzaken in het huishouden, zoals wassen, strijken en boodschappen doen, kunnen mensen met (elektronische) dienstencheques tegenwoordig een poetshulp in West- of Oost-Vlaanderen bestellen. Erg leuk, want tijdens je werkzaamheden kan je lekker meezingen met de radio of een praatje maken met je opdrachtgever. Je verdient zo op flexibele basis wat bij én je zult tot de conclusie komen dat je werk erg dankbaar ontvangen wordt. 

Is het beter om als poetshulp via een poetsbureau te gaan werken?

Ja, er zijn veel poetshulpvacatures beschikbaar als poetshulp, waardoor er altijd wel een opdracht is die past bij je wensen, zoals afstand, uren en tijden waarop je wil werken. Stel je voor: heerlijk op je fiets naar het werk, geen lange afstanden afleggen in de auto en altijd een fijne werkplek in de buurt die je al goed kent. Ideaal dus wanneer je liever geen lange afstanden aflegt om op je werk te geraken. 

Daarbij is werken via een poetsbureau volledig volgens de regels. Jij, je opdrachtgever en het poetsbureau werken keurig volgens de regels van de Vlaamse overheid. Dat betekent dus ook dat je in aanmerking komt voor allerlei bijkomende voordelen. Mocht je onverhoopt toch weer zonder werk komen te zitten, dan kom je in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering. Je betaalt netjes je belastingen en het poetsbureau zorgt er altijd voor dat je je werk veilig en volgens de geldende regels kan uitvoeren. Je hoeft ook nooit in te zitten over tijdige salarisbetalingen en je hoeft niet via via je opdrachtgevers te vinden. Daardoor weet je altijd zeker dat de opdrachtgevers betrouwbaar zijn en vooraf gescreend zijn door het poetsbureau.