fbpx
Hoe elektronische Sodexo dienstencheques bestellen?

Hoe elektronische Sodexo dienstencheques bestellen?

Heb je weleens gehoord van dienstencheques van Sodexo? Vraag je je ook weleens af wat je nu precies kan doen met die (elektronische) dienstencheques? We leggen je hier uit wat dienstencheques zijn en hoe je ze kan bestellen. We geven je alvast een voorproefje: dienstencheques maken je leven gemakkelijker en nemen je werk uit handen, en dat op een zeer kostenbewuste en betaalbare wijze. Hoe? Dat lees je hier.

Wat zijn dienstencheques van Sodexo?

Dienstencheques zijn een betaalmiddel dat in het leven is geroepen door de Belgische overheid om werkloosheid en zwartwerk tegen te gaan. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, kan je met dienstencheques huishoudelijke diensten aanschaffen. En dat niet alleen. Omdat de cheques door de overheid goedgekeurd zijn, komen ze in aanmerking voor een fiscale teruggave zodra je ze hebt gebruikt daar waar ze voor bedoeld zijn.

Met dienstencheques van Sodexo kan je bijvoorbeeld een schoonmaakhulp inschakelen van een officieel, goedgekeurd schoonmaakbedrijf dat de dienstencheque accepteert als betaling per gewerkt uur. Omdat de (elektronische) dienstencheque door de overheid via Sodexo wordt uitgegeven en je er geld mee terugkrijgt van de belasting, hoopt de overheid dat meer mensen huishoudelijke hulp inschakelen. Die huishoudhulpen worden vervolgens netjes en volledig wit betaald via het poetsbureau. Uiteraard zorgt dat voor meer werkgelegenheid en wordt poetsen uit het zwarte, informele circuit gehaald.

Hoe kan je dienstencheques van Sodexo bestellen?

Het bestellen van (elektronische) dienstencheques bij Sodexo is erg eenvoudig. Uiteraard is dat gedaan om het voor iedereen bereikbaar en gemakkelijk te maken om een huishoudelijke hulp te kunnen inschakelen. Vooraleerst is het belangrijk om te bepalen in welk gewest je woont: Vlaanderen, Brussel of Wallonië. Ieder gewest geeft namelijk zijn eigen dienstencheques uit. Ook is het zo dat ieder gewest een eigen fiscale teruggave kent. 

Je gaat simpelweg naar de website van het desbetreffende gewest. Voor Vlaanderen is dat http://www.dienstencheque.vlaanderen/, voor Brussel http://www.dienstencheque.brussels/ en voor Wallonië http://www.wallonie-titres-services.be/. Op die websites kan je snel en eenvoudig een account aanmaken en de dienstencheques elektronisch betalen. Per bestelde dienstencheque betaal je 9 euro. Wil je meer dienstencheques, dan kosten die uiteraard een veelvoud van 9 euro. Je kan zoveel dienstencheques bestellen als je wilt, maar per gewest is per persoon een maximale hoeveelheid te bestellen die in aanmerking komen voor fiscale teruggave. Voor Vlaanderen bijvoorbeeld is dat een maximaal aantal van 155. Voor ieder uur dat je gebruikt en betaalt met de dienstencheque kan je via de website van de Vlaamse belastingdienst 30% terugkrijgen. Daarboven kan je uiteraard nog steeds gebruikmaken van de dienstencheques, maar dan betaal je wel de volle 9 euro.

Handig is dat het aantal dienstencheques dat in aanmerking komt voor fiscale teruggave niet gebonden is aan een huishouden of gezin, maar aan een persoon van boven de 18. Jij en je partner kunnen dus het aantal verdubbelen door ieder op eigen titel dienstencheques te bestellen. Ook thuiswonenden kinderen of huisgenoten van boven de 18 tellen mee en zij kunnen dus ook voor het huishouden de dienstencheques bestellen. Op die manier kan je dus vrijwel altijd in aanmerking komen voor de fiscale teruggave en ligt een huishoudelijke hulp nu voor veel gezinnen volledig binnen financieel handbereik. 

Waarom een poetshulp inschakelen met (elektronische) dienstencheques van Sodexo?

De voornaamste reden om een poetshulp in te schakelen via dienstencheques is dat je je er op die manier van vergewist dat je poetshulp wit en op legale wijze betaald wordt. Andersom hoef jij je geen zorgen te maken dat je iemand in je huis toelaat die je via via hebt gevonden en van wie je eigenlijk helemaal niets weet. Het is niet zo’n geruststellende gedachte om zo iemand zomaar in je huis te laten. En bovendien is het voor de poetshulp ook erg prettig dat hij of zij netjes betaald wordt en belasting afdraagt. Hiermee draag je dus je steentje bij aan een gezonde, eerlijk economie waarin iedereen een kans maakt op een prettige en veilige baan.

Bovendien mogen alleen gerenommeerde poetsbureaus, waarvan Dome Assistance deel uit maakt, gebruik maken van de regeling omtrent de dienstencheques. Om betalingen via dienstencheques te accepteren moeten de poetsbureaus namelijk voldoen aan allerlei strenge eisen op gebied van personeel, administratie, veiligheid en milieu. Bovendien worden de poetshulpen allemaal geselecteerd op referenties, arbeidsverleden en doorstaan ze allemaal een streng sollicitatieproces. Uiteraard willen wij dat je poetshulp betrouwbaar, vriendelijk en efficiënt is zodat je altijd met een gerust hart de huishoudhulp kan toelaten in je huis.

Hoe elektronische Sodexo dienstencheques bestellen?
Hoe elektronische Sodexo dienstencheques bestellen?

Welke taken kan je laten uitvoeren met (elektronische) dienstencheques van Sodexo?

Je bent vast benieuwd hoe Dome Assistance jou kan helpen met huishoudelijke taken. Wel, we hebben goed nieuws voor je, want jouw poetshulp kan veel meer taken op zich nemen dan enkel schoonmaken. Uiteraard is poetsen wel dat waarin we het meest gespecialiseerd zijn. Mensen doen ook het vaakst beroep op ons als het op schoonmaken aankomt. En logisch ook, want niemand heeft zin om na een lange dag werken nog uren bezig te zijn om zijn huis aan kant te krijgen. De schoonmaak van je huis uit handen geven, is nu eenmaal een heerlijke luxe die iedereen zich kan permitteren.

Maar de poetshulp van Dome Assistance kan je ook inzetten voor allerlei andere veelvoorkomende taken in je huishouden. We zien onszelf daarom vooral als managers van je huishouden, want je kan ons óók inzetten voor het doen van je boodschappen bijvoorbeeld. Ideaal wanneer je slecht ter been bent of (tijdelijk) aan huis gekluisterd bent door een aandoening. Ook lichte kookwerkzaamheden nemen we graag op ons waardoor je dagelijks voorzien bent van een heerlijk verse, huisbereide maaltijd. We hebben altijd een poetshulp beschikbaar die past bij jouw behoeftes. Vind je het bijvoorbeeld prettig om ook een gezellig praatje te maken met je poetshulp? Dan zorgen wij voor een passende Dome Assistent!